Reverse engineering & berekeningen (FEM)

Reverse engineering. Het volledig in kaart brengen van bestaande elementen, objecten, machines, ... in een CAD-model.

Die omzetting is gebaseerd op het inmeten of scannen van bv. de machine. Dit kan op een traditionele manier met hulpmiddelen zoals de rolmeter en een kladblok of met moderne apparatuur zoals een 3D laserscanner. Door de kracht van CAD met technische knowhow en onze ervaring in deze te combineren kan 3D Cadworks tegemoet komen aan de vereisten van de klant en toekomstgerichte oplossingen realiseren.
Deze vormen (parts) kunnen we statisch en dynamisch met elkaar in verband brengen zodat er een samenstelling (assembly) ontstaat. Zo’n assembly maar ook de individuele parts kunnen we dan vervolgens analyseren en simuleren op beweging, kracht, materiaalspanning, vervorming enz.

Hierover meer info bij ons onderwerp FEM analyse en sterkteberekening.
Daarnaast kunnen we vanuit de parts en de assembly’s de benodigde productietekeningen en montagetekeningen genereren t.b.v. constructiewerkplaatsen en machinefabrieken. Ook de digitale informatie voor directe machineaansturing zoals rapid prototyping machines (3D printers) of CNC bewerkingmachines behoren tot onze mogelijkheden.